Αλέξης Σαββόπουλος

Τα καλά και τα κακά σενάρια των επόμενων ημερών για τον Άρη

Τρεις εβδομάδες τώρα, ελάχιστα πράγματα έχουν «τρέξει» στον Άρη και δεν αναφέρομαι φυσικά στις πετυχημένες ενέργειες της προσωρινής πενταμελούς διοίκησης με το ΑΦΜ. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Τρεις εβδομάδες τώρα, ελάχιστα πράγματα έχουν «τρέξει» στον ποδοσφαιρικό Άρη και δεν αναφέρομαι φυσικά στις πετυχημένες ενέργειες της προσωρινής πενταμελούς διοίκησης με το ΑΦΜ, το άνοιγμα λογαριασμού και την απόλυτη εναρμόνιση των κινήσεών της με τον νόμο.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Αναφέρομαι στο κομμάτι της κάλυψης του ΜΚ, τον νέο ιδιοκτήτη, την δημιουργία της καινούργιας ομάδας και την οργάνωση της νέας ΠΑΕ. Κι αυτό διότι από τη στιγμή που ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν τοποθέτησε τα 1,2εκ ευρώ στην αρχή, στον Άρη είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν ως την Παρασκευή το μεσημέρι που εκπνέει η προθεσμία για τα μέλη του ερασιτέχνη αλλά παράλληλα να επεξεργάζονται και τα εναλλακτικά σενάρια, γιατί ο Άρης με ή χωρίς Καρυπίδη οφείλει να αγωνιστεί στη Football League.

Πάμε να δούμε λίγο τα σενάρια, καλά και άσχημα, των επόμενων ημερών αφού πλέον ζυγώνει το πλήρωμα του χρόνου.

1. Βάζει την Παρασκευή ο Καρυπίδης τα χρήματα και καλύπτει την ΑΜΚ της νέας ΠΑΕ όπως έχει δημόσια δεσμευτεί. Αυτό είναι το καλό σενάριο που θα ξεκλειδώσει πιο γρήγορα τις εξελίξεις και θα βάλει το νερό στο αυλάκι. Σε αυτή την περίπτωση ο Άρης θα έχει πλέον νέο μεγαλομέτοχο, η προσωρινή διοίκηση θα πάει με το φάκελο ανά χείρας στο ΓΕΜΗ για να εγγράψει τη νέα εταιρία και να πάρει αδειοδότηση και παράλληλα ο Αναστόπουλος θα βάλει μπρος τον μεταγραφικό σχεδιασμό και ο Καρυπίδης αυτόν της οργάνωσης της νέας εταιρίας.

2. Δεν μπαίνουν τα χρήματα την Παρασκευή, είτε γιατί δεν τα έχει ο Καρυπίδης είτε γιατί θα υποστηρίξει ότι θα τα βάλει η εταιρία του στο διάστημα που ορίζει ο νόμος για τα μη μέλη. Το δεύτερο σενάριο που αφενός θα πάει πίσω της εξελίξεις και τους χρόνους και αφετέρου θα επιτείνει την ανησυχία για την επόμενη μέρα και ως ένα βαθμό θα πλήξει το προφίλ του Καρυπίδη. Σε αυτή την περίπτωση και δεδομένης της προεργασίας που έχει η κάνει η προσωρινή διοίκηση με επιτροπή κεφαλαιαγοράς και τράπεζες, υπάρχει η δυνατότητα να συμπτυχθούν οι ημερομηνίες που ορίζει ο νόμος και να εκπνεύσει η προθεσμία στις 10/7.

3. Δεν καλύπτεται το ΜΚ ούτε από τα μη μέλη. Εδώ αναλαμβάνει δράση ο ερασιτέχνης που θα υποχρεωθεί μέσω έκτακτης Γ.Σ να τροποποιήσει το ιρισθέν ΜΚ να καταλήξει στο μίνιμουμ που ορίζει ο νόμος (δηλαδή 300.000 ευρώ) αναζητώντας παράλληλα και τους αρειανούς που θα βάλουν αυτό το ποσό. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο αφού πέρα από την αβεβαιότητα, θα προκύψει σημαντικό ζήτημα με τους χρόνους, θα χαθούν παίκτες και θα προκληθεί αναστάτωση αφού ακόμη και αν βρεθούν οι 300.000 για να αγωνιστεί ο Άρης στη Football League, θα χρειαστεί η αναζήτηση καινούργιου χρηματοδότη που θα… τρέξει την ομάδα και την εταιρία με στόχο την άνοδο.

Αυτά είναι σε αδρές γραμμές και όσο πιο απλά γίνεται τα σενάρια των επόμενων ημερών για τον Άρη. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το ιδανικό για τους κίτρινους είναι να… τελειώσουν ως την Παρασκευή, να αποδειχθεί συνεπής σε λόγια κα πράξεις ο Θόδωρος Καρυπίδης ώστε να μην περάσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης ένα τρίτο μαρτυρικό καλοκαίρι. Ο ίδιος, επιστρέφοντας εκ νέου από τις ΗΠΑ προχθές, διαβεβαιώνει ότι όλα θα τελειώσουν ως την Παρασκευή. Είδομεν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x